Hjem

Veiledninger

Verdt å vite om vinstativ

Innrede et vinrom

Drømmer du også om å innrede et vinrom, en vinkjeller eller et område i hjemmet ditt med vin? Det finnes mange måter å gjøre det på, og med våre løsninger, interiørdesignere og interiørverktøy, er det bare fantasien som setter grenser for din drømmeinredning.

Vinstativ er viktige for enhver vinelsker som ønsker å lagre flaskene sine riktig og estetisk tiltalende. Denne guiden hjelper deg med å forstå hva du bør vurdere når du velger riktig vinstativ for ditt hjem.


Materialer og design.

Formålet med vinstativet

Vinstativ er designet for å lagre vinflasker i riktig posisjon, som vanligvis er horisontalt. Dette sikrer at vinen hele tiden er i kontakt med korken, noe som forhindrer at korken tørker ut og krymper. En tørr og krympet kork kan føre til at luft kommer inn i flasken og oksiderer vinen, noe som ødelegger kvaliteten.

Vinstativ finnes i mange forskjellige materialer, inkludert tre, metall og plast. Valget av materiale kan påvirke både utseendet på hyllen og dens funksjonelle egenskaper. Tre er populært for sin klassiske skjønnhet og gode isolerende egenskaper, mens metall ofte velges for sin moderne estetikk og holdbarhet.

Praktisk bruk og estetikk.

Kapasitet og tilpasning

Når du velger et vinstativ, er det viktig å vurdere antall vinflasker du planlegger å lagre. Vinstativ varierer betydelig i størrelse, fra små modeller som kan holde noen få flasker til store stativer som kan holde hundrevis. Tenk på din nåværende samling og eventuell fremtidig utvidelse.

Flere av våre merker er modulære vinstativ, slik at du enkelt kan bygge og utvide dem som du ønsker.

Når du plasserer vinstativet ditt i hjemmet ditt, unngå å plassere det i direkte sollys eller nær varmekilder, da dette kan føre til at stativene tørker ut. Unngå også å plassere stativet nær vibrasjoner, som på eller nær en vaskemaskin.

Et kjølig, mørkt og stabilt miljø er ideelt for langtidslagring av vin. Vurder om du trenger en temperaturkontrollert enhet (et kjøleaggregat) eller om hjemmet ditt allerede tilbyr passende forhold, f.eks. i kjelleren.

I tillegg til funksjonalitet bør vinstativet ditt også komplementere estetikken i hjemmet ditt. Mange vinstativ er designet med et stilrent utseende som kan fungere som en del av din innredning. Vurder forskjellige stiler og farger for å matche ditt rom, og tenk på veggsystemet som et møbel som både er praktisk og dekorativt.

Vinstativet i ditt hjem

Pleie- og rengjøringsinstruksjoner

For å bevare og vedlikeholde trevinstativ anbefaler vi å tørke av med en myk mikrofiberklut for å fjerne støv og smuss. Om nødvendig, vri ut kluten i lunkent vann og tørk av for mer gjenstridig smuss. Sørg for at vinrommet ditt har en luftfuktighet under 75%, da tre kan være vert for mugg. Sørg også for god luftsirkulasjon rundt hyllene for å forhindre fuktansamling og mugg.

Et godt valgt vinstativ er ikke bare en praktisk løsning for å lagre vin; det er også en investering i å bevare vinsamlingen din og forskjønne hjemmet ditt. Ved å velge med omhu kan du sikre at vinen din lagres under optimale forhold, samtidig som du beriker hjemmet ditt estetisk.

Vi hjelper deg gjerne med å finne den rette vinlagringsløsningen for deg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere deg, godtar du vår personvernpolicy. Du kan når som helst melde deg av.